Spinal/Sakral Ultrasonografi Nedir?
Spinal ultrasonografi yeni doğan bebeklerin beyin yapılarının incelenmesi için tercih edilir. Yeni doğan bebeklerde, radyasyon içermeyen teknikler kullanılarak ultrason işlemi gerçekleştirilmesi gerekir.
Yeni doğan bebeklerin beyninin içyapısının görüntülenmesinde, ultrason yönteminden yararlanılır. Omurga rahatsızlığı ve anormallikleri varsa bu yöntem ile aranır ve tespit edilir.
Spinal sakral ultrasonografi yöntemi, radyasyon içermeyen ses yöntemleri ile yapılır. Bu yöntem diğer MR incelemeleri kadar başarılı ve doğru sonuçların elde edildiği tekniklerdir.
Spiral sakral ultrasonografi, uzman doktorlar tarafından belirli durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. Yeni doğan bebeklerde 6 aya kadar bu yöntem tercih edilebilir. 6 aydan büyük çocuklarda MR inceleme teknikleri kullanılabilir.
Spinal/Sakral Ultrasonografi Nasıl Yapılır?
Bu yöntem, radyasyon içermeyen yeni doğan bebeklere uygulanan bir yöntemdir. Bu cihazla başarılı sonuçlar elde edilmesi mümkündür. Hastalara uygulanabilen spinal ultrasonografi, gerekli durumlarda tekrar uygulanabilen bir yöntemdir.
Hastalara herhangi bir zararı bulunmayan, özellikle yeni doğan bebeklerde birçok rahatsızlığın teşhisi ve tedavisi için tercih edilir.
Diğer görüntüleme yöntemlerine alternatif olarak tercih edilen spinal ultrasonografi başarılı inceleme yöntemlerindendir. Kısa sürede gerçekleştirilen bu görüntüleme yönteminde daha önceden herhangi bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur.
Sakral ultrasonografiçekiminde başarılı sonuçlar için ekipmanların doğru bir biçimde kullanılması gerekir. Uzman kişiler tarafından gerçekleştirilen spinal ultrasonografi ile başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür.
Spinal/Sakral Ultrasonografi Kimlere uygulanır?
Günümüzde omurilik, bel ve sırt bölgesindeki rahatsızlıkların teşhisi için tercih edilen görüntüleme yöntemlerinden birisidir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için birbirinden farklı aletler kullanılmaktadır.
Ultrason, vücut organlarındaki hasarları incelemek ve tespit etmek için kullanılan modern bir tekniktir. Ultrason yardımıyla iç organlar, beyin olmak üzere tüm organların araştırılmasına olanak sunmaktadır.
Kullanılan ultrason teknikleri; kişilerin yaşına ve bakılacak organa göre farklılık gösterebilir. Spinal ultrasonografi Yenidoğan ve bebeklere uygulanan bir yöntemdir.
Diğer MR yöntemlerinde, kişilerin hareketsiz olarak kalması gerekir. Yenidoğan döneminde 6 aya kadar omuriliği incelemeye yönelik kullanılan spinal ultrason, kısa süreli ve başarılı işlemlerdir. Yenidoğan bebeklerde uzman doktor tarafından yapılan muayene sonrasında herhangi bir omurilik anormalliği tespit edildiğinde spinal ultrason talep edilir.
Gerekli tetkikler göz önünde bulundurularak hastanın tedavisine başlanır. Sakral ultrasonografi sonrasında başarılı sonuçlar alabilmek için iyi bir inceleme yapılması gerekmektedir. Sakral ultrason; vücutta görülen kıllanma, deride renk değişikliği gibi durumlarda da talep edilir.
Bu gibi durumlarda uzman doktor yeni doğan bebeğe gerekli incelemeleri yaparak bel bölgesi için ultrason talep eder. Yeni doğan bebeklerde bazı hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi oldukça önemlidir.
Bu nedenle aileler, bebeklerde bu tür rahatsızlıklar gördüğünde hemen bir uzman doktorla iletişime geçmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda ailelerin bu tür durumları teşhis etmesi mümkün değildir. Riskleri ortadan kaldırmak ve erken tedaviye başlamak için bebeklerin düzenli olarak uzman bir doktora muayene ettirilmesi gerekir.
Spinal/Sakral Ultrasonografi Kaç Dakika Sürer?
Günümüzde çok fazla tercih edilen bu yöntem, yeni doğan bebeklerde bazı hastalıkların teşhis ve tedavisi için çok önemlidir. Spinal ultrasonografi kısa süreli ve başarılı işlemlerdir. Gerekli işlemlerin yapılabilmesi için sakral ultrasonun en az 15 dakika sürmesi gerekir.
Gerekli incelemelerin ve teşhislerin yapılabilmesi için bu süreye dikkat edilmelidir. Spinal ultrason; bebek sırtında görülen kıllanma, ciltte akıntı, renk değişikliği, çukur, gamze gibi durumlarda kullanılır.
Omurilikte herhangi bir anormalliğin olup olmadığını teşhis için talep edilen bu yöntem öncesinde, hastanın herhangi bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. İşlem öncesinde bebek yüzüstü olarak yatırılır.
Diğer yöntemlere göre daha rahat bir yöntem olan spinal ultrasonda, hastanın göğüs kısmına yastık konulabilir. Bel bölgesine özel bir jel sürülerek inceleme yapılır. Yaklaşık 15 dakika süren spinal ultrason sonrasında sonuçlar rapor edilebilir.
Diğer MR yöntemlerine göre hastalara konfor ve rahatlık sunan bu yöntem, belirli yaşlar için tercih edilir. Bunun yanı sıra diğer MR yöntemleri kadar başarılı olduğu da tespit edilmiştir. Tercih edilen ultrason aletlerinin yüksek çözünürlüğe sahip olması gerekir.
Kullanılan aletlerin son teknolojiye, uygun kaliteli ve güvenilir olması hastalığın teşhis ve tedavisi için çok önemlidir. Sakral ultrasonografi deneyimli radyoloji uzmanları tarafından son teknolojik görüntüleme cihazları ile özenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir.
Spinal/Sakral Ultrasonografi Fiyatları 2022
Bu görüntüleme yöntemi; devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve özel kliniklerde yapılabilir. Uzman doktorun yaptığı gerekli incelemeler ve muayeneler sonrasında hasta, spinal ultrasona yönlendirilir. Spinal ultrasonografi 0-6 ay arası bebekler için kullanılan görüntüleme yöntemidir.
Diğer MR yöntemlerine göre daha uygun fiyatlı, düşük maliyetli ultrason spinal ultrason fiyatları hakkında detaylı bilgi için işlemin gerçekleştirileceği kurum ile daha önceden bir görüşme yapılması gerekir.
Spinal ultrason ile birlikte diğer talep edilen tahliller, fiyatı değiştirir. Bu nedenle ultrason fiyatları hakkında detaylı bilgi için tüm bu işlemler göz önünde bulundurulmalıdır. Spinal operasyon fiyatları, işlemin gerçekleştirileceği illere göre de farklılık gösterebilir.
Günümüzde birçok görüntüleme yöntemi tercih edilir. Kişilerin yaşların, hastalıklarına göre tercih edilen bu görüntüleme sistemlerinde spinal ultrason daha basit ve daha hızlı görüntüleme yöntemidir. Sakral ultrasonografi fiyatları 2022 ve yapılacak işlemler hakkında detaylı bilgi için işlemin yapılacağı kurum ile irtibata geçilmelidir.