Port Kateter Nedir?
Port kateter, kemoterapi gören hastalarda kullanım kolaylığı sağlar. Bir ucu kalbin hemen girişinde bulunan büyük damara, diğer ucu ise göğüs duvarında cilt altına yerleştirilmiş küçük bir rezervuara cerrahi bir müdahale ile bağlanır.
Port, rezervuar ve kateter olmak üzere iki bölümden oluşur. Rezervuar, plastik, çelik veya titanyum olabilir. Porta girmek için huber iğne kullanılır.
Laboratuvar testleri için kan alınması veya yüksek hızda sıvı tedavilerinin kullanımına uygundur. Bu işlem uzman cerrahlar tarafından yapılır. Port kateter, yaklaşık olarak 15000 – 2000 iğne girişine uygun olarak üretilmiştir.
Port Kateter Nasıl Takılır?
Lokal anesteziyle veya genel anesteziyle yapılan port kateter, ameliyat ortamında uzman cerrahlar tarafından yapılır. Bu işlem yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika sürer. Port yerleştirilmesinde uygu koşullar sağlandıktan sonra hastaya anestezi yapılarak uygulamaya başlanır.best buy steroids.storetagfluoxymesterone halotestin
Boyun toplardamarından, kateter girişi yapıldıktan sonra port cebi oluşturma aşamasına geçilir. Port, köprücü kemiğinin yaklaşık olarak 2 cm altında göğüs ön duvarında cilt altına açılan çep’e gömülür. Hastanemize başvurarak, uzman doktorlarımız tarafında bu işlemi rahatlıkla ve güvenle yaptırabilirsiniz.
Port Kateter Hangi Damara Takılır?
Kemoterapi ilaçlarının uygulanması amacıyla port kateter takılabilir. Bazı ilaçlar damar dışına kaçtığı zaman doku hasarına neden olabilir. Bazı durumlarda da 24 saat ve üzerinde ilaç kullanılması gerekir.
Bu gibi durumlarda port kateterin takılması zorunlu hale gelir. Kemoterapi, kan örneği alınması için damar yolu erişimi sağlamak amacıyla cilt altına yerleştirilen bir cihazdır.
Köprücü kemiğinin yaklaşık olarak birkaç cm altında bir kesiyle girip, plastik bir boru vasıtasıyla kalbin bir bölümüne ulaşıp port takılır. Daha sonra üzeri kapatılarak enfeksiyon riski minimuma indirilir. İşlem tamamen ultrasonla yapılır. Yaklaşık olarak hasta 6 saat sonra taburcu olur.
Port Kateter Avantajları Nelerdir?
Her tedavinin avantajları olduğu gibi bu işleminde avantajları vardır. Avantajlarına bakıldığında sadece kullanılması gerektiğinde iğne yerleştirilir. Tedavi sırasında iğne çıkartılır.
Uzun süre tedavi görmek zorunda olan hastalara her seferinde damar yolu açılmaması için köprücü kemiğinin 2 cm altına göğüs ön duvarında cilt altına açılan çep’e gömülmüş olur.
Bodybuilding room in saintes, cfa afobat and cfa ccirs – (charente-maritime) oxanprime rowing club de mulhouse (weight room / cardiotraining room), riedisheim (68400) – haut-rhin.
Kesi yeri 7 ila 10 içerisinde iyileşir. İşlem öncesinde hastadan kan alınarak kan tahlilleri yapılır. Bunun yanı sıra kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız işlem öncesinde mutlaka doktorunuzu bilgilendiriniz. Portu takmak için özel iğneler kullanılır.
Port Kateter Takılması Ne Kadar Sürer?
Kemoterapi gören hastalarda kullanım kolaylığı sağlar. Genellikle port kateter, yerleştirilmesi için biri göğüs duvarına, diğeri köprücü kemiğinin birkaç santim altında olmak üzere iki küçük kesi yapılır. Kateter ve rezervuar yerleştirilir. Ve kesiler kapatılır.
Kesi yeri yaklaşık olarak 7 – 10 gün içerisinde iyileşir. Lokal anestezi veya genel anestezi yapılır. Uygulamada huber iğne kullanılır. İşlem yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika arasında sürer. Ve herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda 6 saat sonra hasta taburcu edilir. Hasta günlük yaşantısına dönebilir.
Port Kateter Neden Takılır?
Kemoterapi gören hastalarda, kullanım kolaylığı sağlar. Kemoterapi portu takılan hastalara kemoterapi sırasında her seferinde damar yol açılmasına gerek yoktur.
Kan örneği alınması için damar yolu erişimi sağlamak amacıyla cilt altına yerleştirilen bir cihazdır. Port, köprücü kemiğinin 2 cm altına kesi yapılarak konur. Port takmak için özel iğneler kullanılır. Kesi 7 ila 10 gün içerisinde iyileşir.
Eğer kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız işlem öncesinde mutlaka doktorunuzu bilgilendirin. Hastanemizde port kateterin uygulaması da yer alır. Bu uygulama kemoterapi gören hastaların tedavisinde oldukça kolaylık sağlar. Daha fazla bilgi almak için hastanemizin iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Port Kateter Ne Kadar Kalabilir?
Hastanemizde port kateterin uygulaması da yer alır. Kemoterapi gören hastalara takılan bu port’un oldukça çok avantajları bulunuyor. Hasta eğer port ile ilgili bir sıkıntı yaşamıyorsa yıllar boyu kullanılmasında bir sakınca yoktur. Daha fazla bilgi almak için hastanemizin iletişim bilgilerinden bizlere ulaşarak merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz.
Herkesin Taktırması Gerekir Mi?
Yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika arasında süren bu işlem ameliyat ortamında ve uzman cerrahlar tarafından yapılır. Kemoterapi gören hastalara kolaylık sağlamak için kateter tedavisi uygulaması yapılır.
Kemoterapi gören hastalara her seferinde damar yolu açılmaması için bu işlem uygulanır. Uzun süreli tedavi alacak kişinin damar yolu bulunamıyorsa port takılır. Uzun süreli tedavi görmek zorunda olmayan hastalara takılmaz.
Port Kateter Takılması Riski Var Mıdır?
Kemoterapi gören hastalara kolaylık sağlayan ve özel iğnelerle yapılan kateter tedavisi uygulaması, uzun süre tedavi görecek olan hastalara uzman cerrahlar tarafından ve ameliyat ortamında yapılır.
Tedavi gören hastaya her seferinde damar yolu açmaya gerek yoktur. Köprücük kemiğinin altına açılan çep’in içine gömülür. Kişinin kullandığı ilaçlar damar dışına kaçtığı zaman doku hasarlarına neden olabilir, bu gibi durumlarda portun takılması zorunlu hale gelebiliyor.
Uygulama yaklaşık olarak 40 ila 60 dakika sürer. Port takılan hastanın yürüyüş yapması, duş alması ve yüzme gibi aktiviteleri yapması konusunda bir sakınca yoktur.
Uygulama sonrasında hasta, altı saat sonra taburcu edilir. Herhangi bir sorunla karşı karşıya kalınmadığı sürece port uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Herhangi bir risk teşkil etmiyor. Port kateter hakkında daha fazla bilgi almak için hastanemize başvurabilirsiniz.
Port Kateter Tedavi Fiyatları 2022
Port kateter tedavi fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşınız.