Koroner BT Anjiyografi (Kalp Tomografisi) Nedir?
koroner bt anjiyografi, kalp grafisi olarak da isimlendirilen, kalp arterlerinde ve damarlarda ortaya çıkan daralmaların görüntülenmesi sağlanır. Bu amaçla kalsiyum miktarının tespit edilmesi amaçlanır.
Kalsiyum birikmesi çoğu zaman damarlarda daralmayı işaret eder. Bu nedenle bu tespit için çeşitli kontrast maddeler kullanılarak görüntüleme sağlanır.
Koroner BT Anjiyografi (Kalp Tomografisi) Uygulama Alanları Nelerdir?
Başta koroner kalp hastalıkları olmak üzere aynı zamanda kalp zarı ile ilgili rahatsızlıkların ortaya konulmasında koroner bt anjiyografi yöntemi ile görüntü alınır.
Aynı zamanda doğumdan gelen kalp rahatsızlıklarının tespiti ve kalp kası ile ilgili hastalıkların tedavisi aşamasında bu tür görüntüleme yöntemlerini sağlık merkezimiz ile kolay bir şekilde görüntülemek mümkün olur.
Koroner BT Anjiyografi (Kalp Tomografisi) Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Başta kalp krizi risklerinin ortaya çıkarılmasında ve aynı zamanda kan damarlarının atar damarların durumları hakkında bilgi almak için kullanılan bir yöntemdir.
Günümüzde söz konusu yöntemin uygulanması ile birlikte kalp kası hastalıklarının ya da genetik kalp ritim bozukluklarının kökenleri hakkında bilgi edinilmesi de mümkün olur.
Koroner BT Anjiyo (Kalp Tomografisi) Kimlere Uygulanmalı?
bu tür görüntüleme yöntemlerinde çeşitli kontrast malzeme kullanıldığından dolayı koroner bt anjiyograf yönteminin böbrek yetmezliği sorunu olan hastalarda kullanımı tavsiye edilmez.
Bunun yanında söz konusu uygulamalar aynı zamanda hastaların kanser tedavisi gibi radyasyon içeren tedaviler alması sırasında da dikkatli kullanılmalıdır.
Koroner BT Anjiyografi (Kalp Tomografisi) Avantajları Nelerdir?
Sanal anjiyo olarak da isimlendirilen bu yöntem sayesinde hastaların kalp sorunlarının nitelikli olarak ortaya konulması en önemli avantajları arasındadır. Aynı zamanda minimum radyasyon salınımı yapılarak hastaların en az seviyede radyasyon alması sağlanmış olur.
HSM sağlık merkezi olarak söz konusu görüntüleme teknikleri ile sizlere başarılı sağlık hizmetleri sunarız. Siz de en başarılı hizmetleri bizden temin edebilirsiniz.
Kalp Tomografisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Bu işlem sırasında vücuda verilen kontrast maddenin vücuttan atılması aşamasında su içmek tavsiye edilir. Vücuttan etken maddenin atılması için ilk birkaç gün bol su içilmesi gerekebilir. Aynı zamanda tedavi sonrasında hastanın birden ayağa kaldırılmaması gerekir.
Tedavi sonrasında hastanın nabız ve tansiyon değerlerine bakılarak işlemin sonlandırılması mümkün olur. Sonuç olarak tedavi sonrasında belirli bir süre gözetimden sonra hastanın taburcu edilmesi sağlanabilir.
Kalp Tomografisi Süreci Nasıldır?
Öncelikle bu tedavi öncesinde hastanın kreatin değerlerine bakılır. Kontrast madde kullanılacağından dolayı kreatin miktarı önemlidir. Sonrasında hasta sedyeye yatırılarak damar yolu açılır. Kalp atımlarının düzgün olması için söz konusu uygulamalar kapsamında gerekirse ilaç kullanım gerekebilir.
Hastanın kendi kalp ritmini kontrol etmesi için nefes egzersizleri uygulanabilir. koroner bt anjiyograf yönteminde sonrasında damardan kontrast madde verilerek görüntüleme cihazında görüntü alınır.
Kalp Tomografisi Koroner BT Anjiyograf Dezavantajları Nelerdir?
Bu yöntemde radyasyon olduğu için hastaya minimum radyasyon verilmesi için gereken düzenlemeler yapılmalıdır. Aynı zamanda söz konusu işlemler aşamasında kullanılan kontrast madde hastalarda böbrek yetmezliği ile ilgili şikayetlere neden olabilir. Bu nedenle böbrek yetmezliği tanısı olan hastalarda kullanımı sakıncalı olabilir.
Kalp Tomografisi Hangi Hastalara Uygulanmamalıdır?
Küçük kalp stenti takılı hastalara uygulanmaması önerilir. Bunun yanında söz konusu hastalıkların tedavisi aynı zamanda radyasyon içerdiğinden dolayı kanser hastalarına uygulanması aşamasında dikkatli olmak gerekir.
Söz konusu çalışmalar kapsamında hastaların böbrek yetmezliği şikâyetleri de dikkate alınmalıdır. HSM sağlık merkezimizden bu konuda görüntüleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak ve hızlı bir şekilde tedavi olmak için bizi tercih edebilirsiniz.
Kalp Tomografisi Sonrası Hamile ya da Küçük Çocukların Yanında Durulabiliyor Mu?
Hastanın bu tür tedaviler sonrasında herhangi bir yan etkisi olmadığından dolayı hamile ya da çocukların yanında durmasında bir sorun olmaz.
Bu nedenle hastaların üzerinde radyoaktif kalıntı olmayacağından dolayı tedavi sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Sağlık merkezimizde bu tür görüntüleme teknikleri kullanılarak hastaların başarılı bir şekilde görüntüleme yöntemleri kullanılarak tedavi edilmesi mümkün olur.
Son zamanlarda ön plana çıkan söz konusu yöntemler sayesinde kalp hastalıklarının teşhisi ve tedavisi daha kolay olduğundan dolayı tercih edilen bir yöntem olarak karşımıza çıkar.
Siz de sağlık hizmetlerimizden hızlı ve kolay bir şekilde yararlanmak için güvenle bizi tercih edebilirsiniz. En başarılı sağlık hizmetlerimiz için bize ulaşabilirsiniz.
Kalp Tomografisi İşleminde Herhangi Bir Ağrı Olur Mu?
Hastalarda bu işlem sonrasında herhangi bir ağrı şikâyeti ortaya çıkmaz. Aynı zamanda hastaların bu tür tedavi yöntemlerinden sonra kalıcı olarak bir zarar görmemesi durumu bilinir. Ülkemizde sağlık merkezimiz olarak hastalara en güvenli ve en başarılı görüntüleme hizmetlerini sunarak en başarılı teşhis ve tedavi süreçlerine aracılık yaparız.
Kalp Tomografisi Alerji Olma Riski Var Mı?
Kullanılan kontrast maddeden dolayı hastalarda alerji ortaya çıkma durumları bulunur. Bazı hastalarda bu nedenle alerjiler ile ilgili daha önceki durumlarının bilinmesi gerekir.
Sonuç olarak söz konusu hastalığın tedavisi aşamasında dikkatli olmak gerekir ve hastanın daha önce alerjik reaksiyonlarının bilinmesi de önemlidir. Son zamanlarda söz konusu işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında koroner bt anjiyograf yöntemi ile başarılı tıbbi sonuçlar elde edilir.
Koroner BT Anjiyografi Fiyatları 2022
Koroner bt anjiyografi fiyatları 2022 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.