Siemens Healthineers en küçük ve en hafif tüm-vücut MR’ı ile yeni klinik alanlara doğru ilerliyor
- Akciğer ve implant görüntülemesi MR ile artık yüksek hassasiyetle yapılabiliyor
- Dünyanın ilk 80 cm’lik çapı ile hasta deneyiminde iyileşme sağlanıyor
- MAGNETOM Free.Max bir litreden az miktarda sıvı helyum gerektiriyor ve soğutma borusu gerektirmiyor
- myExam Companion ile yapay zekâ (AI)-tabanlı otomasyon kullanıcıların mükemmel sonuçlar elde etmesini sağlıyor
Siemens Healthineers, MAGNETOM Free.Max1 ile, “High-V MRI” adını verdiği yeni bir manyetik rezonans görüntüleme (MRG) sistemleri sınıfı sunuyor. Tarayıcının dijital teknolojileri eşsiz bir şekilde bir araya getirmesi ve 0,55 tesla değerindeki yeni alan kuvveti, MR sistemleri için klinik uygulamaların kapsamını genişletiyor. MAGNETOM Free.Max, MR ile pulmoner görüntülemeyi kayda değer ölçüde iyileştiriyor ve implantı olan hastaların çok daha isabetli bir şekilde taranmasına imkan veriyor. Hasta tüneli genişliğini de 80 cm’ye yükselten Siemens Healthineers, bu deneyimi hastalar için rahat bir hale getiriyorve aynı zamanda piyasadaki en geniş bir tüm-vücut MR gantri açıklığını sunuyor. “Deep Resolve gibi yeni, inovatif dijital çözümler sayesinde MAGNETOM Free.Max, geçmişte sadece yüksek alan kuvvetlerinde elde edilmesi mümkün olan bir görüntü kalitesi sunabiliyor,” diyen Siemens Healthineers’ta Manyetik Rezonans Müdürü olan Arthur Kaindl sözlerine şunları ekliyor: “Deep Resolve daha düşük bir girdi sinyali ile yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturmak için nöral ağları kullanıyor, böylelikle mükemmel diagnostik görüntüler sağlıyor ve tarama sürecini hızlandırıyor.”
İlk MAGNETOM Free.Max’in kurulduğu Erlangen Üniversite Hastanesi’nden Dr. Rafael Heiss, “Geçtiğimiz haftalarda, bu yeni tarayıcının klinik rutindeki potansiyelini gördük ve geniş uygulama yelpazesinin yanı sıra, özellikle bu zamana kadar MR’ın kullanıldığı bir alan olmayan pulmoner görüntüleme açısından sahip olduğu yetenekler konusunda heyecanlandık. Bu zamana dek 70 akciğer hastası üzerinde gerçekleştirilen muayenelerle, daha şimdiden son derece ümit vadeden sonuçlar elde edebildik. Covid-19 hastaları açısından da büyük bir potansiyel görüyoruz,” diyor.
MAGNETOM Free.Max, daha önce MR kullanımının imkansız olduğu yerlere kurulabiliyor. Yaklaşık üç tonluk ağırlığı ve iki metreye yakın taşıma yüksekliği ile bu cihaz hafif ve kompakt bir tüm-vücut tarayıcısı olarak sunuluyor. Şirket bu amaçla, soğutma için bir litreden az sıvı helyum gerektiren ve quench bacasına ihtiyaç duymayan DryCool adlı teknolojiyi kullanarak yeni bir magnet geliştirdi. Bu tür makineler için eskiden birkaç yüz litre helyum ve yüksek maliyetli bir quench bacası gerekiyordu. Yeni tarayıcıyı kurmak için, artık büyük maliyetlerle odalar açmak veya mevcut odaları dönüştürmek gerekmiyor. Bunun sonucunda, örneğin daha önceden MR için uygun olmayan yerlere kolaylıkla kurulabiliyor. Basel Üniversite Hastanesi’nden Prof. Elmar Merkle, “Günümüzde kritik durumdaki hastaların merkezi radyoloji departmanına taşınması riskli ve külfetli olduğu için, MRG’nin doğrudan yoğun bakım ünitesi gibi birimlere getirilebilmesinin büyük fayda sağladığını düşünüyorum,” diyor ve ekliyor: “Ayrıca, MRG’nin hasta bakımını tanının ön safhalarında, ayakta tedavi merkezlerinde ve hatta acil serviste iyileştirebileceğine inanıyor ve bugün sadece BT veya röntgen sistemlerinin kullanılabildiği perifer lokasyonlara kurulabileceğini düşünüyorum.”
MR tarayıcıları için myExam Companion
Siemens Healthineers MAGNETOM Free.Max ile, myExam Companion’ı MRG alanında kullanıma sunuyor. myExam Companion, BT ve röntgen gibi görüntülemelerde hâlihazırda kullanılmakta olan yapay zekâ (AI)-tabanlı bir kullanıcı yönlendirme sistemidir. Rutin muayenelerin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlayarak tekrarlı görevleri ortadan kaldırır ve deneyimsiz teknoloji uzmanlarının bile MR’ı kolaylıkla kullanabilmelerini sağlar. Bütün kullanıcılar her muayenede tutarlı ve mükemmel bir görüntü kalitesi elde edebilirler. Yüksek otomasyon düzeyine rağmen, deneyimli kullanıcılar bu tarayıcıyı her zaman bütünüyle yapılandırabilirler. Bunun sonucunda, en karmaşık tarama gerekliliklerini bile sorun yaşamadan yerine getirebilirler. MAGNETOM Free.Max sürekli ve uzaktan izleme için de tümüyle bağlantılıdır. Bu, servis aralıklarını kısaltır ve sistem tanısının hızlı bir şekilde iletilmesini sağlar. Çoğu durumda, bir arızanın tespiti ve düzeltilmesi için bir servis teknisyeninin uzaktan erişim sağlaması yeterlidir. Böylelikle sistemin çalışma zamanı açısından kayda değer ölçüde iyileşme sağlanır.
1 MAGNETOM Free.Max halen geliştirilme aşamasındadır ve henüz ticari olarak satışta değildir. Gelecekte satışa sunulacağı da garanti edilemez.